Hulp bij ruzie over erfenis

Het gebeurt helaas in de beste families. Er overlijdt iemand en na al het geregel over de uitvaart moet er een erfenis verdeeld worden en laatste wensen worden vervuld. Vaak benadert iedereen elkaar in het begin nog zacht en met alle goede intenties. Alleen met alle druk en emoties aan de oppervlakte sluipen er soms kleine geschillen in en voor je het weet is er ruzie.

In zo’n beladen periode is het ook moeilijk om je gevoelens af en toe even buitenspel te zetten, maar juist noodzakelijk. Je zit er niet op te wachten om na zo’n verlies ook nog in een familieruzie terecht te komen. Eén of enkele gesprekken onder begeleiding van een gespreksleider of mediator kan dan helpen om de spanning uit de lucht te halen. Ik zorg ervoor dat eenieder zijn gevoelens kan uiten op een veilige manier. Ik creëer ruimte voor gesprekken over die gevoelens en de belangen die daaruit voortkomen. Regelmatig zie je dat die belangen juist veel overeenkomen met elkaar. Door alle emotie en spanning kon dit alleen even niet goed overgebracht en/of ontvangen kon worden. Nadat de lucht geklaard is geef ik langzaam maar zeker het stokje aan jullie terug en blijven die belangrijke familiebanden gewaarborgd.

Jullie blijven natuurlijk leidend in de vorm waarop dit gebeurt. Zo kunnen jullie behoefte hebben aan één lang gesprek of meerdere korte. Ik stel me hierin flexibel op en pas me aan aan jullie behoeftes. Ik kom graag bij jullie thuis, maar sta er ook voor open dat jullie bij mij thuis het gesprek aangaan. Wat voor jullie het beste werkt. Als je naar aanleiding van dit onderwerp vragen hebt of meer informatie wil, neem dan contact met me op.

Ik bied mediation en gespreksbegeleiding aan in mijn woning in Landsmeer of op locatie. Op locatie kan zijn bij u thuis of op kantoor maar ook op een door mij of u gehuurde locatie. Mijn werkgebied strekt zich uit van Landsmeer tot Amsterdam Noord, Oostzaan, Zaanstad, Purmerend en Watergang. In Landsmeer of in Amsterdam Noord maak ik veel gebruik van gehuurde gesprekslocaties, maar bij goed weer leent de omgeving zich ook uitermate voor een gesprek in de buitenlucht. Het prachtige natuurgebied het Twiske ligt letterlijk om de hoek.